O voditelju

O voditelju

Doc. dr. sc. Dino Krupić

Predavač doc. dr. sc. Dino Krupić predaje statistiku i metodologiju na Odsjeku za psihologiju na Filozofskom fakultetu, Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku.

Nakon obrazovanja pohađao je veći broj edukacija iz područja statistike i metodologije (npr. Mplus Cambridge Course).

Autor je većeg broja radova objavljenih u Q1 i Q2 časopisima i poglavlja u priručnicima izdavača poput Cambridge University Press, te je suurednik sveučilišnog udžbenika Personality and intelligence: The Psychology of Individual Differences za izdavača Oxford University Press koji će se naći na policama knjižara početkom 2024.

Za znanstveni doprinos je nagrađen 2014. i 2017. na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

O Edukaciji

Edukacije su oblikovane na temelju dugogodišnjeg nastavničkog iskustva predavača iz područja metodologije i psihometrije.

Cilj ovih edukacija je dati uvid u mogućnosti analiziranja podataka, te predstaviti istraživačke nacrte koji su adekvatni za slanje radova u prestižn(ij)e znanstvene časopise.

Program nije usmjeren na matematičkim izvodima formula statističkih analiza, već se bazira na konceptualnom razumijevanju statistike i metodologije, što je sasvim dovoljno za snalaženje s programima za obradu podataka.

Tijekom edukacije se prikazuju dobri i loši primjeri prakse, naglašavaju najčešće pogreške koje mogu dovesti do niže kvalitete znanstvenih radova, te samim time, njihove manje konkurentnosti.

Program edukacije iz statistike i metodologije